Өскемендік аспазшылар жаңа Алтай асханасын құрады
Облыс орталығының аспаздары заманауи әдістер бойынша дайындалған бірнеше дәстүрлі тағамдарды ұсынды
"Резиденция Остров" мейрамхана кешенінің негізін қалаушы Мұхтар Тойбазаров "Алтай асханасы" брендін құру туралы шешім қабылдады, деп хабарлады Устинка LIVE.
Жаңа брендтің негізі қазақ тағамдары болады, бірақ өңірде тұратын түрлі диаспоралардың аспаздық дәстүрлерін қосады.
- Біз ұлттық тағамдарды жаңартып, шетел қонақтарын қабылдауға лайықты болғымыз келеді, - дейді Мұхтар Тойбазаров. - Біз заманауи технологиялар қолданамыз, өйткені онсыз ешқайсысы XIX ғасырда дайындалғандай дайындалмайды. Бірақ тағамның мәні қалуы керек. Яғни, біз көне рецепттерді қолдана отырып оларды заманауи жолмен жасаймыз.
Тамақтардың әрқайсысы бір немесе екі "мейіз" арқылы толықтырылады. Мысалы, жылқы еті тимьянмен, розмаринмен және басқа да шөптермен маринадталады. Тартар бөдене жұмыртқасымен ашық отқа пісіріледі.
- Біз осы рецепттерді қолданамыз, қонақтардың пікірін ескереміз, содан кейін мәзірге не қосуға болатынын шешеміз, - дейді Мұхтар Тойбазаров. - Сондай-ақ, бұл тағамдарды шетелдік қонақтарға көрсетіп, олардың жергілікті асханасынан ерекше тағамдарды да алуға болады.
Енді дәстүрлі қазақ тағамдары шығысқазақстандықтардың дастарханына қайта оралады. Алтай халқының тағамдарының жаңғыруы еліміздің қонақтарына ғана емес, жергілікті тұрғындарға да өз халқының мәдениетін есте ұстауға, тарихымен танысуға мүмкіндік береді.