Шиемен араластырып тұтынған тағамдар ас қорытуға зиян
Эндокринолог-диетолог Татьяна Бочарова жаздың тәтті жидектерін немен араластырып жеуге болмайтынын айтты
Татьяна Бочарованың айтуынша, дені сау ересек адам күніне 200 граммнан көп шие тұтынбауы керек. Сонымен қатар, жидектердің мұндай мөлшері асқазан ауруы немесе қант диабеті диагнозы қойылған адамдарға қауіпті болуы мүмкін, деп хабарлайды РИА Новости сайты.
Сарапшы бұршақ дақылдарымен қызыл жидектерді араластырып жеуге болмайтынын атап өтті. Тәтті шие бұршақ пен бұршақ ботқасына сәйкес келмейді. Екеуінің қосындысы іштің кебуіне әкелуі мүмкін. Сонымен қатар ішек ауруының қаупін арттырады.
Татьяна Бочарова тамақ жегеннен кейін кем дегенде жарты сағат тан кейін шие жеуге кеңес береді. Бұл жағдайда жидек ішекке жағымды әсер етеді.
Следующая →
- Егер сізде асқазан ауруы болса, бірақ бірнеше жидекті жегіңіз келсе, оларды қышқыл немесе жартылай қышқыл тағамдармен: таңқурай, шие, жүзім, қара өрік, алма және цитрус жемістерімен араластырмаңыз, - деп кеңес береді дәрігер Татьяна Бочарова
Сарапшы бұршақ дақылдарымен қызыл жидектерді араластырып жеуге болмайтынын атап өтті. Тәтті шие бұршақ пен бұршақ ботқасына сәйкес келмейді. Екеуінің қосындысы іштің кебуіне әкелуі мүмкін. Сонымен қатар ішек ауруының қаупін арттырады.
Татьяна Бочарова тамақ жегеннен кейін кем дегенде жарты сағат тан кейін шие жеуге кеңес береді. Бұл жағдайда жидек ішекке жағымды әсер етеді.
Тақырыптар:
Эндокринолог и диетолог Татьяна Бочарова Правильное питание Острый гастрит Сахарный диабет Сочетание еды с черешней