Майсыз өнімдер неге қауіпті?
Диетолог Елена Соломатина әртүрлі тағамдық қоспалар мен дәмді жақсартқыштар денеге майлардан гөрі көп зиян келтіретінін айтты
Маман майсыздандырылған өнімдерді артық көретін адамдар көп тамақтану қаупін тудыратынын атап өтті, деп хабарлайды сайт Zakon.kz сайтқа сілтеме жасай отырып URA.RU.
Шын мәнінде, майсыз тағамдар диеталық емес.
Елена Соломатина майсыз өнімдерді өндірушілер өз өнімдерін дәмді және тартымды етуге тырысатындығын баса айтады.
Мысалы, егер бұл сүт өнімі немесе майонез болса, оған қант және басқа жасанды стимуляторлар қосылады. Олар адамның миын өнім сапасы сияқты алдайды.
Диетолог майды толығымен тастау мүмкін емес екенін атап өтті, өйткені ол нервтердің миелин қабығының жасушалық мембраналарының бөлігі болып табылады.
Одан стероидты және жыныстық гормондар синтезделеді. Миға май қажет, онсыз жасушалардың бөлінуі болмайды", - деп қорытындылады Елена Соломатина.