Өскемен
ясно
-10°
  • Өскемен
    -10°
  • Алматы
    +3°
  • Астана
    -7°
  • Ақтөбе
    -4°
  • Актау
    +10°
  • Орал
    +3°
  • Қарағанды
    -5°
  • Көкшетау
    -8°
  • Қостанай
    -8°
  • Қызылорда
    +3°
  • Павлодар
    -10°
  • Петропавловск
    -10°
  • Тараз
    +4°
  • Туркестан
    -5°
  • Шымкент
    +10°
$
498.55
+0.04
524.28
+1.44
¥
68.76
-0.05
4.75
-0.06
ҚР Ұлттық банк курстары

Егер бір оқиғаның куәсі болсаңыз, құқығыңыз бұзылса немесе қандайда бір мәселені көтергіңіз келсе, бізге хабарласыңыз

Әлем Әлем Ақерке Рағызбаева
Ақпарат көзі:
Zakon.kz

Майсыз өнімдер неге қауіпті?

Диетолог Елена Соломатина әртүрлі тағамдық қоспалар мен дәмді жақсартқыштар денеге майлардан гөрі көп зиян келтіретінін айтты

Новости мира / Интересные новости / Чем опасны обезжиренные продукты
Фото:
pixabay

Маман майсыздандырылған өнімдерді артық көретін адамдар көп тамақтану қаупін тудыратынын атап өтті, деп хабарлайды сайт Zakon.kz сайтқа сілтеме жасай отырып URA.RU. 

Шын мәнінде, майсыз тағамдар диеталық емес.

Елена Соломатина майсыз өнімдерді өндірушілер өз өнімдерін дәмді және тартымды етуге тырысатындығын баса айтады. 

Мысалы, егер бұл сүт өнімі немесе майонез болса, оған қант және басқа жасанды стимуляторлар қосылады. Олар адамның миын өнім сапасы сияқты алдайды. 

Диетолог майды толығымен тастау мүмкін емес екенін атап өтті, өйткені ол нервтердің миелин қабығының жасушалық мембраналарының бөлігі болып табылады. 

 Одан стероидты және жыныстық гормондар синтезделеді. Миға май қажет, онсыз жасушалардың бөлінуі болмайды", - деп қорытындылады Елена Соломатина.

Следующая →