Өскемен
пасмурно
-4°
  • Өскемен
    -4°
  • Алматы
    +1°
  • Астана
    -7°
  • Ақтөбе
    -3°
  • Актау
    +10°
  • Орал
    +5°
  • Қарағанды
    -8°
  • Көкшетау
    -5°
  • Қостанай
    -5°
  • Қызылорда
    +3°
  • Павлодар
    -8°
  • Петропавловск
    -7°
  • Тараз
    +3°
  • Туркестан
    +5°
  • Шымкент
    +7°
$
498.34
+3.47
519.72
-0.93
¥
68.79
+0.45
4.85
-0.06
ҚР Ұлттық банк курстары

Егер бір оқиғаның куәсі болсаңыз, құқығыңыз бұзылса немесе қандайда бір мәселені көтергіңіз келсе, бізге хабарласыңыз

Әлем Әлем
Ақпарат көзі:
Устинка

Ғалымдар қайнатылған жұмыртқаның жақсы көңіл күйге қалай ықпал ететінін анықтады

Қатты пісірілген жұмыртқа, олар ағзаға пайдалы В4 дәруменінің көзі болады, оның көптеген пайдалы қасиеттері бар

Американдық тамақ порталы eatthis.com ол қатты қайнатылған жұмыртқалардағы холиннің жоғары мөлшерін дәлелдейтін зерттеу жариялады, деп хабарлайды МИР 24 сайты. 

Сарапшылардың айтуынша, В4 дәрумені ДНҚ синтезіне қатысады, гендердің экспрессиясын реттейді, есте сақтау, көңіл-күй, бұлшықетті бақылау және жүйке жүйесінің басқа функциялары үшін маңызды нейротрансмиттер болып табылатын ацетилхолинді шығаруға көмектеседі. 

Сонымен қатар, холин адам денесінен LDL холестеринін жоюға көмектеседі. АҚШ ауыл шаруашылығы министрлігінің ғылыми департаменті зерттеу жүргізді, оның барысында бір үлкен қатты пісірілген жұмыртқаның құрамында 147 миллиграмм холин бар екенін анықтады. 

Бұл сиыр бауырынан кейінгі В4 дәрумені құрамындағы ең бай өнім. Орташа ересек ер адам үшін күніне холинді тұтыну мөлшері 402 миллиграмм, әйел үшін - 278 миллиграмм. Бұл туралы АҚШ ұлттық денсаулық институтында хабарлады. Қатты пісірілген жұмыртқалар A, D, E, K дәрумендеріне бай, сонымен қатар олардың құрамында В дәрумендері бар екенін ескеріңіз.



Следующая →