Қартаюды бәсеңдететін балмұздақ ойлап тапты
Тәтті тағам май сүтінен дайындалады. Онда көптеген пайдалы элементтер бар
Польшадағы Батыс Померания технологиялық университетінің ғылыми қызметкері Катарзина Школьницка ерекше балмұздақ ойлап тапты. Оның рецепті бойынша дайындалған деликатес қартаю процесін баяулатып, ағзаға пайдалы әсер етуі мүмкін, деп хабарлайды MИР24 сайты.
Оның кәдімгі балмұздақтан айырмашылығы - сүттен емес, айраннан жасалады. Айран - бұл сиыр сүтінен май өндіруден алынатын майсыз кілегей. Оның құрамына денеге пайдалы әсер ететін фосфолипидтер мен сфинголипидтердің көп мөлшері кіреді. Атап айтқанда, бұл заттар жүйке жүйесінің жұмысын жақсартады және зиянды холестерин деңгейін төмендетеді.
Айрандағы элементтердің танымдық қабілеттерге әсер ететіндігі де маңызды: шоғырлануды жақсартады және оқу процесін жеңілдетеді.
Школницка мұндай балмұздақтың тағамдық құндылығы жоғары, калория мөлшері төмен екенін атап өтті.
Следующая →
Оның кәдімгі балмұздақтан айырмашылығы - сүттен емес, айраннан жасалады. Айран - бұл сиыр сүтінен май өндіруден алынатын майсыз кілегей. Оның құрамына денеге пайдалы әсер ететін фосфолипидтер мен сфинголипидтердің көп мөлшері кіреді. Атап айтқанда, бұл заттар жүйке жүйесінің жұмысын жақсартады және зиянды холестерин деңгейін төмендетеді.
Айрандағы элементтердің танымдық қабілеттерге әсер ететіндігі де маңызды: шоғырлануды жақсартады және оқу процесін жеңілдетеді.
Школницка мұндай балмұздақтың тағамдық құндылығы жоғары, калория мөлшері төмен екенін атап өтті.
- Айранды балмұздақ эмульгаторлар мен тұрақтандырғыштарды қолданбай, ауада алынады. Бұл керемет жеңіл десерт, - деді ғалым.