Дания ғалымдары кофе дәм сезуді өзгеретінін анықтады
Бұл Орхус университетінің зерттеушілері кофе әуесқойлары арасында эксперимент жүргізгеннен кейін осындай тұжырымға келген
Ғалымдар алкогольді сусындарды басқаларға қарағанда жиі ішетін адамдардың химиялық-сенсорлық сезімталдығын тексергісі келді, деп хабарлайды ROSBALT сайты 156 ерікті қатысқан.
Әр адам үшін ғалымдар кофе ішкенге дейін және одан кейін иіс пен дәм сезімін тексерді. Нәтижесінде мамандар ащы сусынның рецепторларға өзіндік әсер ететінін анықтады.
Мысалы, кофе ішкеннен кейін адамдар тәттілерге сезімтал болып, ащыға аз сезімтал болады. Сонымен қатар, дәм сезімдері қысқа уақытқа созылады және адамдар оны ішкенде ғана орнықты болады.
Следующая →
Әр адам үшін ғалымдар кофе ішкенге дейін және одан кейін иіс пен дәм сезімін тексерді. Нәтижесінде мамандар ащы сусынның рецепторларға өзіндік әсер ететінін анықтады.
Мысалы, кофе ішкеннен кейін адамдар тәттілерге сезімтал болып, ащыға аз сезімтал болады. Сонымен қатар, дәм сезімдері қысқа уақытқа созылады және адамдар оны ішкенде ғана орнықты болады.