Өскемен
пасмурно
-4°
  • Өскемен
    -4°
  • Алматы
    +9°
  • Астана
    -3°
  • Ақтөбе
    +16°
  • Актау
    +15°
  • Орал
    +15°
  • Қарағанды
    -4°
  • Көкшетау
    -4°
  • Қостанай
    +5°
  • Қызылорда
    +17°
  • Павлодар
    -7°
  • Петропавловск
    -5°
  • Тараз
    +12°
  • Туркестан
    +10°
  • Шымкент
    +17°
$
538.63
+0.86
622.23
-0.72
¥
75.43
+0.03
6.71
+0.06
ҚР Ұлттық банк курстары

Егер бір оқиғаның куәсі болсаңыз, құқығыңыз бұзылса немесе қандайда бір мәселені көтергіңіз келсе, бізге хабарласыңыз

Әлем Әлем Алексей Сафонов
Ақпарат көзі:
Устинка

Франция ғалымдары қандай сусындардың қатерлі ісік ауруының пайда болу мүмкіндігін арттыратынын айтты

Бірінші орында бұл алкоголь емес, газдалған сусындарды зерттеушілер қойды. Сондай-ақ, қызыл етті де «қауіпті өнім» деп санайды.

Күн сайын 100 миллилитр газдалған сусын онкологияның даму қаупін 18%, сүт безі қатерлі ісігінің даму қаупін 22% арттырады, деп хабарлайды МИР24 сайты.

Қызыл етті, оның ішінде сиыр еті, шошқа еті мен қой етін қоса алғанда, шамамен 76 грамм жүйелі түрде қабылдау рак ауруының пайда болу қаупін 20% арттырады. Алкоголь өз кезегінде үшінші орынға ие болды - үнемі қолданудың салдарынан ісіктердің пайда болу ықтималдығының 8%-ы ғана.
Следующая →