Франция ғалымдары қандай сусындардың қатерлі ісік ауруының пайда болу мүмкіндігін арттыратынын айтты
Бірінші орында бұл алкоголь емес, газдалған сусындарды зерттеушілер қойды. Сондай-ақ, қызыл етті де «қауіпті өнім» деп санайды.
Күн сайын 100 миллилитр газдалған сусын онкологияның даму қаупін 18%, сүт безі қатерлі ісігінің даму қаупін 22% арттырады, деп хабарлайды МИР24 сайты.
Қызыл етті, оның ішінде сиыр еті, шошқа еті мен қой етін қоса алғанда, шамамен 76 грамм жүйелі түрде қабылдау рак ауруының пайда болу қаупін 20% арттырады. Алкоголь өз кезегінде үшінші орынға ие болды - үнемі қолданудың салдарынан ісіктердің пайда болу ықтималдығының 8%-ы ғана.
Следующая →
Қызыл етті, оның ішінде сиыр еті, шошқа еті мен қой етін қоса алғанда, шамамен 76 грамм жүйелі түрде қабылдау рак ауруының пайда болу қаупін 20% арттырады. Алкоголь өз кезегінде үшінші орынға ие болды - үнемі қолданудың салдарынан ісіктердің пайда болу ықтималдығының 8%-ы ғана.