Кондитерлер шоколадтың неге жанатынын түсіндірді
Бүкілресейлік кондитерлік-индустрия және коньяк өнеркәсібі қауымдастығының ғылыми-зерттеу институты (АСКОНД) шоколадтың жануы туралы көптеген бейнематериалдарға түсініктеме берді
Жақында шоколадтың жанатындығы туралы жазбалар интернетте және түрлі БАҚ-тарда пайда бола бастады. Көбінесе шоколадтың жануы оның сапасының төмен екенін көрсетеді.
Сарапшылар бұл мәлімдемені жоққа шығарды. Олар табиғи какао өнімдерін (какао майы, какао-ликер және какао-ұнтақ) қамтитын шоколадтың жануы - жоғары температура мен ашық жалынға ұшыраған кезде мүлдем қалыпты және физикалық реакция деп түсіндіреді.
Следующая →
Сарапшылар бұл мәлімдемені жоққа шығарды. Олар табиғи какао өнімдерін (какао майы, какао-ликер және какао-ұнтақ) қамтитын шоколадтың жануы - жоғары температура мен ашық жалынға ұшыраған кезде мүлдем қалыпты және физикалық реакция деп түсіндіреді.
- Шоколадтағы жалынның пайда болуы - какао майының балқу нүктесінен асып кетуі, содан кейін табиғи какао өнімдері - какао және какао ұнтағы - жанады, - делінген мәлімдемеде. - Жану немесе жанбау реакциясы өнім сапасының көрсеткіші емес екенін атап өткіміз келеді.