Өскемен
малооблачно
+11°
  • Өскемен
    +11°
  • Алматы
    +17°
  • Астана
    +8°
  • Ақтөбе
    +14°
  • Актау
    +20°
  • Орал
    +18°
  • Қарағанды
    +14°
  • Көкшетау
    +7°
  • Қостанай
    +11°
  • Қызылорда
    +23°
  • Павлодар
    +9°
  • Петропавловск
    +6°
  • Тараз
    +17°
  • Туркестан
    +10°
  • Шымкент
    +19°
$
443.37
+1.32
474.49
+0.35
¥
61.24
+0.17
4.83
+0.09
ҚР Ұлттық банк курстары

Егер бір оқиғаның куәсі болсаңыз, құқығыңыз бұзылса немесе қандайда бір мәселені көтергіңіз келсе, бізге хабарласыңыз

Жұмсақ балмұздақ – жылдам бұзылатын өнім

Жұмсақ балмұздақ құрамында сүт болғанына байланысты өндіріс пен сатудың ерекше жағдайларын сақтау қажет, өйткені бұзылған десерт тек мұңайтып ғана қоймай, тамақтан улануға да әкелуі мүмкін

Усть-Каменогорск и ВКО / Жұмсақ балмұздақ – жылдам бұзылатын өнім

Шығыс Қазақстан облысы Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменті белгіленбеген сауда орындарында жұмсақ балмұздақ сатып алудан бас тартуға кеңес береді.

Автоматтарда жұмсақ балмұздақты дайындау рецептураға сәйкес жүзеге асырылуы тиіс, ал сатуға оны дайындау орындарында ғана жол беріледі. Құрғақ қоспаны қайда және қандай жағдайда дайындайды, сүттің сапасы, оны сақтау және тасымалдау шарттары, вафли қабықтарын сақтау шарттары, жабдықтар мен жабдықтарды жуу және өңдеу, осының бәрінен дайын балмұздақтың сапасы мен қауіпсіздігі байланысты.

Ұсақ сауда объектілері ерекше тәртіп бойынша тексерілуге жатпайды және сатылатын өнімнің сапасы үшін барлық жауапкершілік кәсіпкерге жүктеледі. Осыған байланысты жұмсақ балмұздақ сатып алғанда абай болуға және балаларға күмәнді сападағы жұмсақ балмұздақ сатып алмауға кеңес береміз, - дейді ШҚО СЭБД мамандары. - Вафли ыдыстарының қалай сақталатынына назар аударыңыз, сатушыда медициналық кітапшаның және өнімнің қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы туралы сұраңыз, сатушы бас киіммен және бір рет қолданылатын қолғаппен жұмыс істеуі керек. Сонымен қатар, бөлшек сауда объектісінде сатушының жеке гигиенасын сақтау үшін жағдайлар болуы керек.


Следующая →