ШҚО сөрелерінде анықталған қауіпті өнімдерді анықтады
Негізгі бұзушылықтар - заттаңбалық белгілердің болмауы, белгіленген мерзімдерді сақтамау. сонымен қатар сақтау шарттары.
ШҚО бойынша тауарлар мен қызметтердің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау департаментінің қызметкерлері ЕАЭО елдерінен, шет елдерден және отандық өндірушілерден алынған тамақ өнімдерін, тамақ өнімдерін тексерді. Нәтижелер көңіл көншітпейді, деп хабарлайды Устинка LIVE тілшісі.
Біз күнделікті жейтін тағамдардан алынған 300-ден астам сынамалар улану қаупі 10 есе жоғар екенін өкрсетті.
Майда мамандар метаболизмге әсер ететін және семіздікті тудыратын транс майларының көп мөлшерін тапты.
Өндіруші өнімдерді тұтынушыларға табиғи сүт ретінде ұсынған, бірақ іс жүзінде олай болмаған. 80 өнім таңбалау талаптарына сәйкес келмеді: шығарылған күні, сақтау мерзімі және сақтау шарттары, өндіруші көрсетілмеген. Сондай-ақ, мамандар балалар жарақатына әкелуі мүмкін ойыншық көлігін анықтады.
Следующая →
Біз күнделікті жейтін тағамдардан алынған 300-ден астам сынамалар улану қаупі 10 есе жоғар екенін өкрсетті.
Майда мамандар метаболизмге әсер ететін және семіздікті тудыратын транс майларының көп мөлшерін тапты.
Өндіруші өнімдерді тұтынушыларға табиғи сүт ретінде ұсынған, бірақ іс жүзінде олай болмаған. 80 өнім таңбалау талаптарына сәйкес келмеді: шығарылған күні, сақтау мерзімі және сақтау шарттары, өндіруші көрсетілмеген. Сондай-ақ, мамандар балалар жарақатына әкелуі мүмкін ойыншық көлігін анықтады.
Тексеру нәтижесінде дистрибьюторлар, жеткізушілер, импорттаушылар мен өндірушілерге заң бұзушылықтарды жою туралы 30 бұйрық шығарды. Сондай-ақ, мамандар 39 келіден астам қауіпті өнімдер мен 220 мың теңгеден асатын тауарларды сөреден алып тастады.тсатудан алып тастады.- Машинаның бөлшектері берік емес, басқан кезде олар деформацияға ұшырайды, бұзылылу белгілері бар, - деп хабарлайды ШҚО тауарлар мен қызметтердің сапасын бақылау және қауіпсіздік департаментінің баспасөз қызметі.
Тақырыптар:
Просроченная продукция на прилавках Опасная продукция Отсутствие маркировки Нарушения условий хранения продуктов