Ресейлік ғалымдар жәндіктердің "пайдасы" туралы айтты
Мамандардың айтуынша, ағзасы бейімделмеген адамдардың шегіртке, құмырсқа, бүйілерді тамаққа қабылдауы қауіпті болуы мүмкін
Мұндай мәлімдемені медицина ғылымдарының кандидаты Маргарита Королева жоғарыда аталғандардың тамағы денсаулық үшін пайдалы деп пайымдаған Италиядан келген ғалымдардың мәлімдемесіне жауап ретінде жасады, деп хабарлайды МИР24 сайты.
Королева мұндай тағамның ағзаға жемісті әсер етуі үшін эволюцияның жүздеген жылы қажет екенін айтады.
Ұзақ дағдыланғаннан кейін ғана адам ағзасы осындай тағамнан қоректік заттарды: ақуыз және витаминдер ала алады.
Осыған ұқсас деликатеске дайындалмаған адамдарда денсаулықпен проблемалар туындауы мүмкін, атап айтқанда аутоимундық сипаттағы аурулар, оның ішінде хитин түрлі аллергиялық реакцияларды тудыруы мүмкін.