Мамандар жеміс-жидекті немен жуу керектігін анықтады
Американдық ғалымдар зерттеу жүргізіп, жеміс-жіидекті немен жуған дұрыстығын анықтады. Мамандардың жұмыстары арнайы Journal of Agricultural and Food Chemistry журналына жарияланды
Мамандардың хабарлауынша, тиабендазол және фосмет сынды антигельминттік заттарды бір пайыздық ас содасының ерітіндісімен жуған дұрыс. Егер жемісті, мәселен, алманы осы ерітіндімен жуса, 12 минуттың ішінде жемістегі тиабендазолдың 80%, ал 15 минутта фосметтің 100%-ын кетіреді.
Сонымен қатар, мамандар жемісті матамен сүрткенде шаң мен ірі кір кеткенімен, зиянды химикаттардан тазармайды.
Следующая →